Hírek

EGYÜTTMŰKÖDÉSBEN, AKCIÓBAN A KÖZBIZTONSÁGÉRT...

A Budakörnyéki közterület-felügyelet működési területén az elmúlt időszakban több alkalommal is segítette a rendőri és egyéb hatósági szervek ellenőrzéseinek végrehajtását.

A Budakeszi Rendőrőrs a társszervek bevonásával idegenrendészeti ellenőrzést tartott a jogszerű tartózkodás ellenőrzése céljából. Közbiztonsági akció keretében idegenrendészeti ellenőrzést tartott a Budaörsi Rendőrkapitányság Budakeszi Rendőrőrse 2019. január 23-án 17 óra és 20 óra között.

Az akcióban a rendőrökön kívül a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal, a helyi polgárőrök és közterület-felügyelők vettek részt, akik a megye három településén Budakeszin, Budajenőn és Telkiben vizsgálták meg a szálláshelyeket, a munkásszállásokat és a külföldi vendégmunkások munkavégzésének helyét. A cél a külföldiek jogszerű tartózkodásának és napi életvitelüknek az ellenőrzése volt.

Az akció keretében a rendőrök és a társszervek három munkásszállót és 48 személyt – ukrán és román állampolgárok –  vontak intézkedés alá. Megállapították, hogy közülük mindenki jogszerűen tartózkodott az országban. Az ellenőrzés során 3 főt fogtak el a rendőrök, közülük 1 főt az ellene érvényben lévő elfogatóparancs alapján, míg 2 főt bűncselekmény – kábítószer birtoklása vétség -  elkövetésének gyanúja miatt.

Egy másik alkalommal, a Budakeszi Rendőrőrs a társszervek bevonásával szintén idegenrendészeti ellenőrzést tartott a jogszerű tartózkodás ellenőrzése céljából. Közbiztonsági akció keretében idegenrendészeti ellenőrzést tartott a Budaörsi Rendőrkapitányság Budakeszi Rendőrőrse 2019. február 26-án 10 óra és 14 óra között.

Az akcióban a rendőrökön kívül a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal, a Munkaügyi Felügyelet és a helyi közterület-felügyelők vettek részt, akik a megye két településén Budajenőn és Telkiben ellenőrizték az építkezéseken dolgozó külföldi vendégmunkásokat. A cél a külföldiek jogszerű tartózkodásának ellenőrzése volt.

Az akció keretében a rendőrök és a társszervek 4 építkezést és 16 személyt ellenőriztek, akikről megállapították, hogy jogszerűen tartózkodnak az országban. Az ellenőrzés során a hatóságok mindent rendben találtak.

Cikkünk a rendőrség www.police.hu holnlapján található információk felhasználásával készült.

a cikk forrásai:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/kozrendvedelem/kozbiztonsagi-akcio-0
és

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/kozrendvedelem/kozbiztonsagi-akcio-1

 

Budakeszi Polgármesteri Hivatal, 

2092 Budakeszi, Fő utca 179  

+36 (23) 535-710/107  

kozbiztonsag@budakeszi.hu

©2020 Budakörnyéki Közterület-felügyelet. Minden jog fenntartva!

Keresés